Tarieven

In de sub-tabbladen kunt u onder het juiste kopje de tarieven vinden.
Alle tarieven zijn voor particulieren inclusief BTW
Alle tarieven zijn voor werkgevers, bedrijven of instanties exclusief BTW

Het woord tarieven is eigenlijk niet helemaal gepast. Het klinkt beter als u denkt aan een investering. Want dat is ook precies wat u doet. U investeert in uw gezin, in uw leven.

Het allerfijnst zou het zijn als u natuurlijk zelf uw factuur kunt voldoen.
Vooral wanneer u een budgetcoach traject afneemt, verdient u uw geld snel weer terug.
Mocht dit niet lukken binnen uw budget zijn er verschillende mogelijkheden:

  • De werkgever betaalt – dit klink eng, maar wordt regelmatig toegepast. Mensen met financiĆ«le problemen zijn minder productief. Dat merkt uw werkgever ook. Bovendien weet een werkgever soms al dat er problemen zijn. Bijvoorbeeld als loonbeslag is gelegd op uw salaris. Maak het bespreekbaar en vraag uw werkgever naar de mogelijkheden. Soms is een werkgever bereid (een deel van) het gereserveerde opleidingsbudget te gebruiken voor een budgetcoach. En eigenlijk kunt u het traject ook zien als een soort opleiding. U leert namelijk een administratie aanleggen en goed met uw geld om te gaan.
  • Via PGB – ontvangt u een persoonsgebonden budget? Dan zijn er veelal mogelijkheden om de kosten via het PGB vergoed te krijgen. De voorwaarden voor vergoedingen via het PGB zijn terug te vinden op www.pgb.nl
  • Via de ziektekostenverzekering – Helaas zijn er nog veel verzekeringen die een budgetcoach niet vergoeden omdat deze kosten niet vallen onder primaire ziektekosten. Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten van een coaching traject erkennen en vergoeden in een aanvullend verzekeringspakket. Neem voor meer informatie contact op met uw ziektekostenverzekeraar.
  • Via het UWV – Afhankelijk van het soort uitkering en gemaakte afspraken met het UWV zou het UWV u een budget toe kunnen kennen waarmee het coaching traject geheel of gedeeltelijk betaald kan worden. Voor meer informatie dient u contact op te nemen met het UWV.
  • Via een schuldeiser – klinkt vreemd, maar in sommige gevallen is een schuldeiser bereid om een budgetcoach te vergoeden. Dit komt, omdat steeds meer schuldeisers de voordelen van een budgetcoach ten opzichte van een gerechtsdeurwaarder zien. Daar waar het bij de deurwaarder gaat om het snel innen van geld, gaat het bij budgetcoaching om een traject dat bedoeld is om op lange termijn een oplossing te bedenken. De oorzaak aanpakken dus.