GezinsbegeleidingRust, reinheid en regelmaat.
Iedereen zal deze begrippen ooit wel eens gehoord hebben. Vooral binnen gezinnen zijn deze begrippen bekend, want het zijn de drie voorwaarden voor een stabiele opvoeding.
In de eerste jaren van een kind zijn deze begrippen, bijna altijd, een vanzelfsprekend gegeven. Maar de maatschappij verandert snel en het kan soms een hele klus zijn om met het gezin de boel op de rit te houden.

Door verschillende omstandigheden kan een gezin ontwricht raken, terwijl juist de stabiliteit binnen een gezin de basis is van waaruit we voortborduren in het leven.
Problemen binnen een gezin kunnen ontstaan zonder dat het gezin hier invloed op heeft.
Deze problemen kunnen ook invloed hebben op het werk.


Heeft ons gezin een gezinscoach nodig?

Hulp zoeken is de eerste stap om de stabiliteit weer terug te brengen binnen het gezin.
Er zijn vele soorten vormen van hulp, maar een gezin heeft meer nodig.
De gezinsleden zouden, juist in moeilijke tijden, bij elkaar gehouden moeten worden.
Daar komt een gezinscoach bij kijken. Hoe vroeger u aan de bel trekt, des te eerder uw gezin weer in balans is.

Maar wat is een gezinscoach?

Een gezinscoach helpt het gezin om gezamenlijk de problemen aan te pakken en om de harmonie en rust binnen een gezin terug te halen. Vaak gaat dit met persoonlijke gesprekken, persoonlijke ontwikkeling en activiteiten binnen het gezin, met als doel weer een geheel te creëren als gezin.

Wat doet een gezinscoach?

 • het terug halen van de 3 R’s binnen het gezin,
 • harmonie terug laten keren binnen het gezin,
 • de gezinsleden leren om elkaar creatief en positief te benaderen,
 • verbinding maken tussen de gezinsleden en verbinding tussen het gezin en de coach,
 • laten inzien dat negatief gedrag ook negatief gedrag oproept, positief gedrag ook positief gedrag oproept en deze patronen leren herkennen,
 • de gezinscoach wordt een tijdelijk onderdeel van het gezin. Om lastige situaties op te lossen is er vertrouwen nodig, zowel in de coach als in elkaar binnen het gezin,
 • wanneer iedereen binnen het gezin alles eerlijk tegen elkaar durft te zeggen en benoemen, kan er worden gewerkt aan een toekomst op basis van vertrouwen en zal de gezinscoach weer terug uit het gezin treden.


Wat kunt u van mij verwachten als gezinscoach?

 1. Wanneer u contact heeft opgenomen met mij, plannen we een intake gesprek in. Hierin wordt de situatie duidelijk gemaakt, kunt u laten weten waar u als gezin naar toe wil groeien, wat uw verwachtingen zijn van mij en wat ik kan betekenen voor het gezin.
 2. Wanneer het voor beide partijen goed aan voelt, worden het intakeformulier en de coaching overeenkomst getekend. Tevens wordt er meteen een afspraak voor het eerste huisbezoek ingepland.
 3. Tijdens het eerste huisbezoek zal er vooral ruimte zijn voor iedereen om zijn of haar eigen verhaal te mogen vertellen. Elk gezinslid heeft een eigen kijk op de situatie.
 4. Bij het volgende huisbezoek heeft de gezinscoach alle verhalen als een samenvatting uitgebracht en overeenkomsten of juist tegenstellingen onderstreept.
  Dit zijn uiteindelijk de punten waar we aan gaan werken.
 5. De overige huisbezoeken zullen in het teken staan van problemen oplossen en nader tot elkaar komen. Dit kan door middel van gesprekken, spelletjes of opdrachten.
  Dit is afhankelijk van de situatie en uiteraard per gezin verschillend.
 6. Er volgt aan het einde van het traject een evaluatie, hoe heeft iedereen het traject ervaren, hoe gaat het gezin zelf verder.
 7. U krijgt tips waar u als gezin mee verder kunt.