Rouwen, verlies en hoe verder..

Wat is eigenlijk rouwen?

Rouwen is het verwerken van een (groot) verlies. Bijvoorbeeld bij een overlijden van een dierbare, maar ook bij een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld een scheiding.

Verlies maakt veel emoties los, zoals verdriet, somberheid, boosheid en soms zelfs lusteloosheid.

Wanneer je met een verlies te maken krijgt en in het rouwproces belandt, kan het erg fijn zijn om hier samen met iemand over te kunnen praten. Een beste vriend(in), broer/zus of ouder kan een luisterend oor bieden.

Naast de emoties, kan rouw ook lichamelijk veel energie kosten. Zorg dat je tijdens de rouw goed voor jezelf blijft zorgen door voldoende slaap en op tijd te eten, drinken en bewegen.

Wanneer het je niet meer zelf lukt om door rouw je dagelijkse dingen uit te voeren is het verstandig om hulp in te schakelen.
Als je zelf voelt dat je hier aan toe bent, kun je met behulp van een coach werken aan een positieve weg terug uit de rouw. Je kunt het verdriet en alle andere emoties verwerken, het verlies een plekje geven en uiteindelijk weer door met jouw eigen leven.

Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat je hier zelf achter staat.
Uit eigen ervaring weet ik dat, wanneer je er zelf nog niet klaar voor bent/ open voor staat, welke vorm van coaching of therapie dan ook, niet zal slagen.

Mocht je zelf met vragen zitten, iemand kennen die in een rouwproces zit (of binnenkort zal belanden) en vragen hier over heeft, neem dan vooral contact op.

Praktijk Meer biedt coaching voor hen in rouw, in welke vorm dan ook en wat de achterliggende reden ook is.
Voor kinderen en volwassenen, individueel en gezinnen.

Naast coaching op persoonlijk vlak, is Praktijk Meer ook inzetbaar als budgetcoach na een verlies. Om mee te kijken naar alles wat er geregeld moet worden en om een opstap te maken naar een nieuwe start.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.